Brandtest för bygge och konstruktioner

I DBIs brandlaboratorium kan du testa ett brett utbud av komponenter, material och konstruktioner för byggnader. Testen utgör ryggraden för dina klassificeringar och godkännanden hos offentliga myndigheter - och ger säkerhet hos dina kunder, och förstås ett bättre utgångsläge när du ska ge offert på dina tjänster.

Brandtest enligt EN 13501-serien

Våra experter och konsulenter är alltid uppdaterade med den senaste kunskapen och de senaste uppdateringarna inom området och kan hjälpa dig att fastställa den brandtekniska klassificeringen eller de klassifikationskrav som den enskilda produkten måste testas för. Här är du i kompetenta och trygga händer. Vi testar enligt EN 13501-serien, som är den europeiska standard som specificerar testningsproceduren för brandmotstånd för alla byggprodukter, inklusive produkter som är inbyggda i andra byggnadskomponenter.

Brandtestning av fasader enligt SP Fire 105

SP Fire 105 är en brandtestning där testningsämnet är 6 m högt och 4 m brett över en brandkammare i botten som simulerar en fönsteröppning. Vi testar för nedfall och eldspridning i fasaden.

DBI’s brandtestningsanläggningar har två nya testningsriggar och har tillräckligt med plats för att du kan torka eller härda din fasadkonstruktion mellan uppbyggning och testning.

Brandtestning i DBI’s multiugn

DBI´s multiugn har en maximal effekt på 10 megawatt. Det betyder att den förutom at testa enligt den vanliga standardkurvan också kan testa enligt kolväte-kurvan (HC-Kurvan).

Ugnen kan också hantera både vertikala och horisontala testningar i stor skala. Fråga oss om du är osäker på om ditt objekt är för stort eller för litet- Vi klarar det mesta!

Simulering av brand och småskaliga brandtestningar

DBI erbjuder flera olika skalningeringstester som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut tidigt i utvecklingsfasen. När du hos oss kan göra mini-test blir det möjligt att testa olika komponentsammansättningar under en kort tidsperiod. Det är ett snabbt och billigt sätt att testa olika komponenter och ger en tidig indikation på hur en produkt presterar och fungerar i den slutliga klassificeringstestningen.

Se mer
christina_hald_3898_214x161px

Christina Hald
International Sales Manager
Fire Testing, Advanced Services and Certification

+45 20 54 69 99
chh@brandogsikring.dk

Brandtestning av fasader enligt SP Fire 105

SP Fire 105 är en brandtestning där testningsämnet är 6 m hög och 4 m bredd över en brandkammare i botten som simulerar en fönsteröppning. Man testar för nedfall och eldspridning i fasaden.

DBI’s brandtestningsanläggningar har två nya testningsriggar och har tillräckligt med plats för att man kan torka sin fasadkonstruktion mellan uppbyggning och testning.

Brandtestning av fasader enligt SP Fire 105, fasadkonstruktion, konstruktionstestning, Brandmotståndstestningar

Brandtestning i DBI’s multiugn

I DBI´s multiugn har en maximal effekt på 10 megawatt, det betyder att den, den förutom at testa enligt den vanliga standard kurvan också kan testa enligt kolväte-kurvan (HC-Kurvan).

Ugnen kan också hantera både vertikala och horisontala testningar i stor skala.

Brandtestning i DBI’s multiugn, storskala, brandtestning, HC-Kurvan, kolväte-kurvan

Simulering och småskaliga brandtestningar

DBI erbjuder flera olika skalningstester som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut tidigt i utvecklingsfasen. Erbjudandet av

mini-testningar gör det möjligt att testa olika sammansättningar under en kort tidsperiod. Det är ett snabbt och billigt sätt att testa olika komponenter och ger en tidig indikation på hur en produkt presterar i den slutliga klassificeringstestningen.

Läs mer om detta ämne här

Simulering och småskaliga brandtestningar

RING MIG - FYLL I FORMULÄRET SÅ KONTAKTAR VI DIG

Villkor för användning av DBI’s websida

Copyright© All material på DBI’s websida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kontakta oss på dbi@brandogsikring.dk. om du är osäker på hur du får använda vårt material.
Vimeo LinkedIn