Förbättra dina kunskaper med en kurs i brandutredning

Förbättra dina kunskaper med en kurs

Behöver du bestämma exakt varför en brand startat för att reda ut en försäkringsfråga eller för att kunna fastställa ansvar? Eller tror du att någon startade branden med flit? Då måste du kunna tolka hur branden spridit sig och om det finns tecken på att någon hjälpt den på traven.

Om du jobbar med utredningar hos polisen, granskar skador för ett försäkringsbolag eller jobbar med skadehantering, kan du behöva kunna spåra brandens ursprung. Ibland kan det också vara viktigt att snabbt se om en oberoende brandutredning behövs.

Du kan alltid kontakta oss om du vill att DBI ska utföra en brandutredning eller ge råd i samband med en specifik brandutredning. När du låter en brandutredare från DBI utföra en utredning, får du pålitlig och opartisk dokumentation om brandens uppkomst och orsak. Detta ger dig ett stabilt beslutsunderlag, till exempel i regressmål.

För mer uppenbara och mindre komplexa bränder, där klargörande av orsak och uppkomst inte kräver en opartisk utredning, kan du som till exempel handläggare eller utredare själv genomföra brandutredningen.

Oavsett om du själv ska utföra en brandutredning eller bedöma behovet av en opartisk sådan, behöver du grundläggande kunskap och förståelse för:

  • hur du kartlägger brandorsaker
  • hur du samlar in dokumentation, och
  • när det är fördelaktigt att genomföra en opartisk brandutredning.


Denna kompetens kan vi erbjuda dig genom en kurs i brandutredning.

Vi har kurser för dig som har lite eller ingen erfarenhet, för dig som har viss eller mycket erfarenhet, och för dig som specifikt vill lära dig om brandutredningar av alla typer av fordon (till exempel bilbränder i bränsledrivna bilar, elbilar och hybridbilar, inklusive allt från personbilar till lastbilar, bussar och traktorer).

Du får en noggrann introduktion och genomgång av de olika aspekterna inom brandutredning. Kurserna inkluderar både teori, fallstudier och praktiska hands-on övningar, så att du efter kurserna har de nödvändiga färdigheterna och är väl förberedd för att hantera arbetsuppgifter kopplade till brandutredning.

Kurserna ges på antingen danska eller engelska, och hålls bara 1,5 timmars körning från Köpenhamn. 

Du kan se alla kurser i översikten nedan. Har du frågor om kurserna kan du kontakta: DBI:s kursavdelning

Brandutredningskurser

Med en kurs får du:

Ökar du din expertis

Få en djupare förståelse för brandtekniska principer, metoder för att bestämma brandorsak och analys av brandrelaterade material.

Ett bättre beslutsunderlag

Fatta välgrundade beslut om försäkringskrav och ansvarsfördelning.

Håller du dig uppdaterad

Teknik och material medför nya utmaningar. Håll dig uppdaterad med den senaste kunskapen och bästa praxis.

Tidigare deltagare från brandutredningskurser säger:

⭐⭐⭐⭐⭐

"Enligt min uppfattning är det mycket viktigt att det finns gott om tid för de praktiska övningarna. Foton visar naturligtvis en del, men att få stå med fingrarna i en bränd bil ger verkligen mening."

Preben Kaack, National enhed for Særlig Kriminalitet.

⭐⭐⭐⭐⭐

”Super relevant kurs för brandutredare/utredare inom polisen och med mycket kompetenta och engagerade lärare.”

Henrik Skovbo Schmidt, Rigspolitiet

Se mer

Vill du höra mer? Kontakta oss eller ring

KONTAKTA OSS DYGNET RUNT

DBI:s avdelning för brandutredningar finns tillgänglig på telefon dygnet runt via vårt Servicecenter:

Telefon: +45 20 10 90 30

E-post: sc@brandogsikring.dk

I akuta fall kör även våra brandutredare ut både kvällar och helger.

Ring oss

Villkor för användning av DBI’s websida

Copyright© All material på DBI’s websida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kontakta oss på dbi@brandogsikring.dk. om du är osäker på hur du får använda vårt material.
Vimeo LinkedIn