BYGG

I DBIs brandlaboratorium kan du testa ett brett utbud av komponenter och konstruktioner för byggnader. 


Våra anställda är alltid uppdaterade med den senaste kunskapen och kan hjälpa dig att fastställa den brandtekniska klassificeringen eller de klassifikationskrav som den enskilda produkten måste testas för.


Vi testar enligt EN 13501-serien, som är den europeiska standard som specificerar provningsproceduren

för brandmotstånd för alla byggprodukter, inkl. produkter som är inbyggda i andra byggnadskomponenter.Brandprovning av fasader enligt SP Fire 105

SP Fire 105 är en brandprovning där provningsämnet är 6 m hög och 4 m bredd över en brandkammare i botten som simulerar en fönsteröppning. Man testar för nedfall och eldspridning i fasaden.


DBI’s brandprovningsanläggningar har två nya provningsriggar och har tillräckligt med plats för att man kan torka sin fasadkonstruktion mellan uppbyggning och provning.


Brandprovning av fasader enligt SP Fire 105, fasadkonstruktion, konstruktionsprovning, Brandmotståndsprovningar

Brandprovning i DBI’s multiugn

I DBI´s multiugn har en maximal effekt på 10 megawatt, det betyder att den, den förutom at prova enligt den vanliga standard kurvan också kan prova enligt kolväte-kurvan (HC-Kurvan).


Ugnen kan också hantera både vertikala och horisontala provningar i stor skala.


Brandprovning i DBI’s multiugn, storskala, brandprovning, HC-Kurvan, kolväte-kurvan

Få den bästa lösningen

För oss är det viktigt att sätta kunden i centrum. Därför organiserar vi alla brandprovningar enligt individuella behov, så att du alltid får den mest optimala lösningen. Kontakta oss för att höra hur vi kan ge dig bäst möjliga provningsförlopp.


Kontakt

Christina Hald

Head of Sales – Denmark and Sweden

Fire Testing, Advanced Services and Certification

20 54 69 99

chh@brandogsikring.dk

Kontakt, SP Fire 105,

Simulering och småskaliga brandprovningar

DBI erbjuder flera olika skalningstester som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut tidigt i utvecklingsfasen. Erbjudandet av

mini-provningar gör det möjligt att testa olika sammansättningar under en kort tidsperiod. Det är ett snabbt och billigt sätt att testa olika komponenter och ger en tidig indikation på hur en produkt presterar i den slutliga klassificeringsprovningen.Læs mer

Simulering och småskaliga brandprovningar

RING MIG - FYLL I FORMULÄRET SÅ KONTAKTAR VI DIG

Villkor för användning av DBI’s websida

Copyright© All material på DBI’s websida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kontakta oss på dbi@brandogsikring.dk. om du är osäker på hur du får använda vårt material.
Vimeo LinkedIn